Home / Tag Archives: бенефит

Tag Archives: бенефит

Битолскиот пазар доби шест нови павилјони за 90 продажни тезги

Министерството за локална самоуправа, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и јавното претпријатие  „Пазари” од Битола, во понеделникот, го промовираа новиот реконструиран дел и павилјони на Регионалниот пазар во Битола. Реализацијата на овој проект се изврши со финансиска поддршка ...

Read More »

Паричен поврат на првите пет “енергетски“ инвеститори во Карпош

Во периодот од 2012 до 2014 во општина Карпош се изградени 244 енергетско ефикасни објекти. Од нив 117  се од А и Б класа, што значи дека трошат помалку од 50 киловатчасови енергија на квадратен метар, а од нив 68 ...

Read More »

Отворена канцеларија на локалната акциона група Пелагонија со седиште во Новаци

Во присуство на претставници од Мисијата на Швајцарија, УСАИД, локалните самоуправи и градоначалниците, како и претставници од  Центарот за развој на пелагонискиот плански регион, свечено  беше отворена канцеларијата на ЛАГ-от ПеЛАГонија со седиште во општина Новаци. Овие Локални акциони групи ...

Read More »