Home / Tag Archives: Бистрица

Tag Archives: Бистрица

Секогаш заедно против секакви поделби

Под мотото “Секогаш заедно”, ОУ “Крсте Петков Мисирков”, од битолското село Бистрица, во кое наставата се изведува на македонски и албански јазик, го прослави својот патронен празник, посветен на македонскиот преродбеник Крсте Мисирков. Годинашниот роденден беше одбележан во знакот на ...

Read More »