Don't Miss
Home / Tag Archives: битка

Tag Archives: битка

Битката за Битола најкрваво поглавје на 20 век

Со полагање на свежи цвекиња на гробовите на алжирскиот војник, Мухамед Бен Лулу, кој припагаше на Првиот африкански пешадиски полк, како и на францускиот војник, роден во Алжир, Албер Виларе, војник на 4 полк на Зуавите, кои загинаа за време ...

Read More »