Don't Miss
Home / Tag Archives: бригада

Tag Archives: бригада

Одбележани 75 години од Првата македонска егејска бригада

            Денеска во Битола беше одбележана 75 годишнината од Првата  македонска егејска бригада. Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска, делегација од Советот на Општина Битола, претставници на Општинската организација на Сојузот на борците од Битола и претставници на Здружението на ...

Read More »

70 години од формирањето на Првата Егејска бригада

Денеска, пред спомен чешмата кај Битолската противпожарна едница со полагање на свежо цвеќе беше одбележана 70- годишнината од формирањето на Првата народноослободителна бригада од Егејскиот дел на Македонија. Свежо цвеќе пред спомен- чешмата положија градоначалникот на Битола, Владимир Талески, претставници ...

Read More »