Don't Miss
Home / Tag Archives: Бугарија Договор

Tag Archives: Бугарија Договор

Македонците од Австралија против Договорот со Бугарија

Специјално за Битолски весник од Сиднеј Австралија Душан Ристевски По повод македонскиот национален празник Илинден, најсветлиот датум на македонската историја, Литературното друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј одржа Илинденска средба на 28 јули во просториите на својата Библиотека во Анклиф (Сиднеј). ...

Read More »