Home / Tag Archives: чин

Tag Archives: чин

Шекеринска:Денешниот ден ќе се изучува во историјата

Нашата генерација ја запиша својата прва историска победа. Денешниот датум – 27 март е датум кој ќе влезе во учебниците на нашата историја. Тоа ќе биде датум на првиот голем успех на нашата независна и суверена држава. Таму ќе пишува ...

Read More »

Србија ги повлече своите дипломати од Македонија

Целиот персонал на абасадата на Р. Србија во Скопје е повикан на итни консултации во Белград, пренесуваат медиумите. Ова пишува во нотата која српското МНР ја пратило до македонските колеги, но во нотата не биле наведени причините за овој чин. ...

Read More »