Don't Miss
Home / Tag Archives: централа

Tag Archives: централа

Започна со производство фотонапонската централа „Стрежево 1“

Започна со работа новата фотонапонската централа „Стрежево 1“ изградена со сопствени средства во вредност од околу 30 милиони денари на Јавното претпријатие „Стрежево“ Битола. Централата е со моќност од 500кW и се наоѓа на локацијата Брана Стрежево. –Ова е првата ...

Read More »