Home / Tag Archives: дечиња

Tag Archives: дечиња

Над 1.000 дечиња чекаат место за в градинки

Во битолската приградска населба Кравари деновиве на свечен начин беше отворена нова детска градинка, за децата од предучилишна возраст. Требаше да се биде на свеченоста за да се види огромното задоволство, не само на дечињата туку и на нивните родители, ...

Read More »

Новогодишни пакетчиња за дечиња згрижени во повеќе институции

Градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески  и оваа година заедно со Дедо Мраз, посети повеќе институции за згрижување на деца, меѓу кои и Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас, Домот за доенчиња и мали деца, ...

Read More »

Новогодишна претстава „Собирач на желби” во Новаци

Глумците од Театарот за деца „Бабец” од Битола деновиве  за дечињата од општина Новаци ја одиграа новогодишната претстава „Собирач на желби“. Салата беше претесна за да ги собере сите љубопитни дечиња и нивните родители зафатени од предновогодишната еуфорија. -Секоја година ...

Read More »

Едукација на шеесетина деца од пет села во Новаци

Во рамките на проектот “Растеме и учиме заедно“  во општината Новаци во вкупно пет  рурални села се изведува едукативна настава. Овој проект, покрај со средства на Општината Новаци е финансиран и со средства на УНДП, како и Министерството за труд ...

Read More »

Над 1.000 деца на бесплатно зимување на Пелистер

Над 1.000 деца, на семејства од социјален ризик од целата Република Македонија  и деца со попреченост во развојот, зимскиот школски распуст ќе го искористат за бесплатно зимување на Пелистер. Денеска,  децата на Пелистер, во придружба на градоначалникот на Битола д-р ...

Read More »

“Бимилк“ подели 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби

По повод претстојните новогодишни и божиќни празници, “Бимилк“  подготви 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби. На децата од училиштето за глуви и наглуви „Кочо Рацин” од Битола, “Бимилк“  им подели 70 пакетчиња, 40 пакетчиња на децата од посебните ...

Read More »

Новогодишната претстава „Собирач на желби“ на театарот „Бабец“ во Новаци

Глумците од Театарот за деца „Бабец“ од Битола денеска за дечињата од општина Новаци ја одиграа новогодишната претстава „Собирач на желби“. Салата беше претесна за да ги собере сите љубопитни дечиња и нивните родители зафатени од предновогодишната еуфорија.    -Секоја ...

Read More »