Don't Miss
Home / Tag Archives: деипломатија

Tag Archives: деипломатија

Одбележан денот на Руската дипломатија

Со полагање на букети свежи цвеќиња на споменикот на „Рускиот крст“ во Градскиот парк и отворањето на изложбата „100 раритети на Руската државност“ во центарот за култура, денеска во Битола беше одбележана 117 годишнината од смрта на рускиот конзул и дипломат, Александар Ростоковски. Денеска ...

Read More »