Home / Tag Archives: Делчев

Tag Archives: Делчев

Џамбаски: Гоце Делчев никогаш не се борел за независна Македонија

Бугарскиот европратеник Ангел Џамбаски  за епицентар.бг тврди дека Гоце Делчев никогаш не се борел за никаква независна Македонија и оти тој не може да биде ништо друго освен Бугарин. Според него, за  Бугарија, Македонија никогаш нема да биде ниту северна, ...

Read More »