Home / Tag Archives: делегати

Tag Archives: делегати

Од 544 на Конгресот присутни 411 делегати

Верификационата комисија на Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ констатираше дека од 544 делегати, присутни се 411. Со ова е исполнет условот за одржување на Конгресот според партискиот Статут, е тоа е да се присутни две третини од вкупниот број делегати. За претседател ...

Read More »

Филип Петровски: Огромни притисоци и закани за делегатите

Филип T. Петровски, единствениот кандидат за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, кој отворено рече дека ќе влезе во битката за лидерската позиција на најголемата опозициска партија, вели дека ја има потребната поддршка од делегатите на Конгресот што ќе се одржи на 23 ...

Read More »

Груевски со писмо до членството дека тој не фаќа страна

Актуелниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, му се обрати на членството на партијата и на канидатите за негови наследници за да им порача изборот за нов претседател да се одвива на демократски начин, без закани, уцени и заплашувања. „Поминаа три ...

Read More »

Основачите на ВМРО-ДПМНЕ потпишани на кандидатурата на Груевски

Само една кандидатура, онаа на актуелниот претседател Никола Груевски била доставена до партиското седиште на ВМРО-ДПМНЕ до рокот кој истече денеска во 15 часот, во пресрет на Конгресот на владејачката партија за избор на претседател кој ќе се одржи утре ...

Read More »

Горан Милевски нов лидер на ЛДП

На шестото собрание на Либерално-демократската партија Горан Милевски од Битола е избран за нов претседател на партијата. Досегашен претседател беше Андреј Жерновски. За генерален секретар на ЛДП е реизбран Дуфе Кукоски. Собранието на ЛДП го усвои и новиот партиски статут ...

Read More »