Don't Miss
Home / Tag Archives: депортација

Tag Archives: депортација

Одбележани 77 години од депортацијата на Битолските евреи

Во рамките на одбележувањето на 77 годишнината од депортацијата на Евреите во Втората светска војна, на споменикот на депортираните Евреи од Битола и на споменикот на Естреја Овадија Мара, градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска, делегации на Советот на Општина ...

Read More »

Одбележани 72 години од депортацијата на Евреите од Битола

Во  Битола денеска  беа одбележани 72 години од депортацијата на Евреите од Битола. Амбасадорот на  Израел во Република Македонија  Дан Ориан и претседателката на Еврејската заедница, денес остварија средба со градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, а беше положено ...

Read More »