Home / Tag Archives: документарен филм

Tag Archives: документарен филм

Проекција на документарниот филм “Во чест на великанот Шекспир” од авторот Лилјана Спировска

Синоќа, во Битолскиот Народен театар, битолската публика имаше можност да ја погледне проекцијата на документарниот филм-ретроспектива “Во чест на великанот Шекспир” од авторот Лилјана Спировска, до неодамна почесен конзул на Велика Британија во Битола. Во филмот беа прикажани бројни извадоци ...

Read More »