Home / Tag Archives: држави

Tag Archives: држави

Спортските училишни игри во Карпош можат да почнат

„ Спортот е најубавата работа, што може да му се случи на еден човек во животот. Затоа спортувајте, бидејќи преку спортот ќе се изградите во вистински личности, ќе се научите на одговорно и  дисциплинирано однесување,  а ќе го зацврстите и ...

Read More »

Македонија самата ќе одлучи како против ФЕТА

Македонија ќе постапи во согласност со македонските закони во врска со барањето на турските власти за затворање на школи, универзитети и фирми во Македонија поврзани со свештеникот Фетулах Ѓулен, е официјалниот владин став во врска со изјавата на турката амбасадорка ...

Read More »

“Тра ла ла” ја носи музиката од светот, а музиката е јазик кој сите го разбираат

Млади музички таленти од седумнаесет  држави во светот настапуваат  на седумнаесетото   издание на Интернационалниот музички фестивал “Тра ла ла “ во Битола. Со гала концерт со победнички композиции, како и со популарни гости и звезди од македонската естрада и учеството  ...

Read More »