Home / Tag Archives: ефикасност

Tag Archives: ефикасност

Европска поддршка за поголема ефикасност

Националната агенција за европски образовни програми  и мобилност во соработка со Општина Карпош, денеска во ООУ „Братство“ одржа обука за изработка на професионална кратка работна биографија – Europass CV. Вработените на определено време кои се ангажирани во основните училишта и ...

Read More »

Паричен поврат на првите пет “енергетски“ инвеститори во Карпош

Во периодот од 2012 до 2014 во општина Карпош се изградени 244 енергетско ефикасни објекти. Од нив 117  се од А и Б класа, што значи дека трошат помалку од 50 киловатчасови енергија на квадратен метар, а од нив 68 ...

Read More »

Комерцијална банка во нови простории

Филијалата на Комерцијална банка Битола од денеска се пресели во нови простории. Наместо во просториите на Центарот за култура, филијалата на Комерцијална банка од денеска се пресели во свои, сопствени простории, во стоковната куќа “ Марди “, кај старата автобуска ...

Read More »