Home / Tag Archives: еко

Tag Archives: еко

Истрага за фирмата “ЕКО клуб“ Битола

После објавувањето на наодите за уништувањето на медицинскиот отпад во Дрисла на фирмата ЕКО клуб од Битола, ОЈО спроведува предистражна постапка. Од Јавното обвинителство велат дека надлежниот јавен обвинител веднаш истиот ден по приемот на кривичната пријава издал наредба до ...

Read More »

Прв мал драмски еко фестивал

По повод одбележувањето на месецот на екологијата, во организација на еко-тимот при ОУ „Св. Климент Охридски“ предводен од координаторот Соња Петровска, во Народниот театар во Битола се одржа првиот мал драмски еко фестивал, на кој учениците од битолските основни училишта ...

Read More »

Нова еко населба кај Бардовци и Злокуќани

Општина Карпош ќе биде првата локална самоуправа која ќе го примени концептот за еко населба која ќе користи обновливи извори на енергија. Тоa, денес  беше главната тема на разговор помеѓу градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев и претставници од Проектот ...

Read More »

Проект за Пелистер:“Еко страна за зима без мана“

„Покажи еко-страна за зима без мана“ е настанот што денеска се одржа на Пелистер. Станува збор за подигнување на свеста за заштита на Националниот парк „Пелистер“. Во пресрет на новата зимска сезона, идентификувајќи ја потребата за креирање на одржливи решенија ...

Read More »

Еко хепенинг во Градскиот парк

Во организација на невладината “Биосфера“, денеска во Градскиот парк во Битола се одржа голем еко хепенинг заедно со учениците од основните и средните училишта. -Главната цел на настанот, покрај одбележувањето на Меѓународниот ден на биолошката разновидност, беше, на крајот од ...

Read More »

“Садиме бели рози “ акција на Лајонс Клуб Битола и Лајонс БАС Кампус

Лајонс Клуб Битола и Лајонс БАС Кампус  ја одржаа еко акцијата „Садиме бели рози“. Годинава во знакот на векот во кој што живееме, лајонсите засадија 21 Бела Роза  порачувајќи дека со природата не треба да се шегуваме и затоа треба ...

Read More »