Home / Tag Archives: ЕСМ

Tag Archives: ЕСМ

Сидникатот на ЕСМ во одбрана на правата на своите членови

Синдикатот на АД ЕСМ стои во одбрана на правата на своите членови во компанијата, кои се гарантирани со законот за работни односи и со колективниот договор. Во овој момент проценуваме дека правата на нашите синдикални членови се загрозени од лица ...

Read More »

Васко Ковачевски: Игри на Мицкоски со набавката на струја по високи цени

          Вчера објавивме дека Христијан Мицкоски ќе влезе во историјата на државната АД ЕСМ, поранешна ЕЛЕМ, како директор кој купил увозна струја по астрономски високи цени. Христијан Мицкоски во месец јануари 2017 година увезе струја по цена и до 240 ...

Read More »

АД ЕСМ донираше кабинет за Гимназијата “Јосип Броз Тито“

АД ЕСМ и подружницата на РЕК „Битола“, во рамките на општествената одговорност, денеска донираа целосно опремен кабинет за изведување на настава по европски стандарди во гимназијата „Јосип Броз Тито“ – Битола. Вкупната вредност на донацијата изнесува 700.000 денари. Денеска гимназијата ...

Read More »

Обновливите извори на енергија во фокусот на ЕСМ

Сржта на енергетската транзиција се обновливите извори на енергија, на светот и нам ни требаат промени кои вклучуваат прогресивно усвојување на технологии со низок јаглерод како клучен столб на енергетската транзиција, истакна генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски на ...

Read More »

Акција на ЕСМ за засадување 50 илјади багремови садници кај РЕК “ Битола”

                           АД ЕСМ,заедно со подружницата на РЕК “ Битола “  и здружението на поранешни акцијаши “Пелистер “ од Битола, денеска ја почнаа акцијата за засадување на 50 илјади садници  на копот кај РЕК “ Битола”.           Сите 50 илјади ...

Read More »

Победа на спортот и другарството

                                     Деновиве во кампот Ливадишта се одржаа работничките спортски игри на вработените во ЕСМ. За време на спортските работнички игри, осум екипи од подружниците на АД ЕСМ и Дирекцијата се натпреваруваа во девет дисциплини. На игрите учество зедоа околу ...

Read More »

РЕК “ Битола“ до 2026 год. ќе добие “А“ интегрирана еколошка дозвола

Комбинатот РЕК „Битола“ во 2026 година ќе добие „А“ интегрирана еколошка дозвола, со која ќе ги исполни сите критериуми на Европската унија за еколошко производство на електрична енергија. Ова денеска го изјави новиот генерален директор на РЕК „Битола“, Златко Ќурчиевски, ...

Read More »