Home / Tag Archives: Евреи

Tag Archives: Евреи

Одбележани 72 години од депортацијата на Евреите од Битола

Во  Битола денеска  беа одбележани 72 години од депортацијата на Евреите од Битола. Амбасадорот на  Израел во Република Македонија  Дан Ориан и претседателката на Еврејската заедница, денес остварија средба со градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, а беше положено ...

Read More »