Home / Tag Archives: Факултет

Tag Archives: Факултет

Бисера Костадиновска на добитна позиција

Иако засега нема сеуште официјална потврда сепак според извори на Битолски весник единствен кандидат на СДСМ и Коалицијата од општинската организација на битолските социјалдемократи од Битола е професорката на Педагошкиот факултет во Битола, Бисера Костадиновска. Таа ќе биде на третото ...

Read More »

Сеуште активни свлечиштата на патот Ресен-Битола-Прилеп

Близу еден месец не мируваат двете свлечишта во близина на ромската населба на магистралниот пат Ресен-Битола- Прилеп. Со мали исклучоци патниот правец во континуитет е затворен за сообраќај. По направениот увид експертите од Градежниот факултет порачаа да се изготви проект ...

Read More »

Битолските студенти прогласија Автономна зона на Техничкиот факултет

Битолските студенти ја искажаа својата поддршка за колегите од Скопскиот универзитет  и денес прогласија Автономна зона на Техничкиот факултет во Битола. Студентите ги повикаа сите заинтересирани да се приклучат во окупацијата на факултетите, која доаѓа како крајно решение на студентите ...

Read More »

Почна со работа новиот факултет за информатички и комуникациски технологии во Битола

Денеска, на Техничкиот факултет во Битола беше промовирана првата генерација студенти на новиот факултет за информатички и комуникациски технологии. На овој нов факултет, кој годинава е формиран по затворањето на факултетот за јавна администрација,  се запишаа рекорден број студенти. Инаку,  ...

Read More »