Home / Tag Archives: Габриела Илиевска

Tag Archives: Габриела Илиевска

Коњановски на претседателката на Советот Илиевска и најави кривична пријава, а таа побара од него да си поднесе оставка

И покрај тоа што градоначалникот на Битола, Тони Коњановски по којзнае кој пат, повторно побара обединување на советниците околу прифаќање на проектите за развој на Битола, сепак, на вчерашната седница на Советот уште еднаш се потврди нетрпеливоста меѓу претседателката на ...

Read More »

„Поинаку“: Ќе продолжиме да бидеме конструктивни без разлика на игнорирањето

Советничката група „Поинаку“   денеска потсети дека изминаа 100 дена од конституирањето на новиот состав на Советот на Општина Битола. Ги потсетија граѓаните на сето она што го сработиле во Советот на Општина Битола. „Она што како советници го побаравме од ...

Read More »

Габриела Илиевска: Туризмот ќе ни биде приоритет

Симболите на Битола, пред сѐ Пелистер и Широк Сокак, традицијата на урбана средина со епитетите „Град на конзулите” и „Град на клавирите” како и богатото историско и културно наследство прават Битола да биде посакувана туристичка дестинација. Од тие причини, туризмот ...

Read More »

Ќе го воведиме проектот „Буџет на увид на граѓаните“

-Не така одамна бевме сведоци на најголемиот срам кој можи да го доживее еден град, а тоа е на неговиот прв човек, на градоначалникот, да му биди одреден домашен притвор. Прв пат во својата историја битолчани доживеаја еден градоначалник да ...

Read More »

На советничката Габриела Илиевска и падна парето

Советниците од Советот на Општина Битола денеска вртеа мазник со паричка по повод Василица. Годинава парето и се падна на советничката од ВМРО Народна, која во Советот е во коалиција со опозициската СДСМ,  Габриела Илиевска. Многумина  таквата среќа ја прокоментираа ...

Read More »