Home / Tag Archives: Гоце Стојановски

Tag Archives: Гоце Стојановски

„Без документација нема нација“ е пораката од 70 годишнината на Битолското одделение на Државниот архив

Со пригодна свеченост, денес, во Европската куќа при Офицерскиот дом во Битола беа одбележани 70 години од формирањето на Државниот архив-Одделение Битола. –Државниот архив Одделение Битола со одлука на тогашниот Народен одбор на Битолската околија, на 26 мај 1954 година ...

Read More »