Home / Tag Archives: групи

Tag Archives: групи

Како до полесен пристап на жените до пазарот на трудот

       Во период мај-декември 2018 год. женската граѓанска иницијатива КЛЕА Битола, реализира проект „Олеснат пристап на жените до пазарот на трудот“ во Општина Битола.         Овој проект финансиски беше поддржан од страна на Општина Битола, а беше реализиран како дел ...

Read More »

Кирацовски:Неопходна дистинкција за 27 април

Во врска со најаванета амнестија за учесниците во настанаите на 27 април генералниот секретар на СДСМ и пратеник Александар Кирацовски изјави дека е неопходно потребна  дистинкција  и мора да се направи разлика меѓу организатори, нарачатели и оние кои само се ...

Read More »

Заев најавува предвремени парламентарни избори

Премиерот Зоран Заев очекува до крајот на неделава да се заокружи процесот околу датумот, прашањето и карактерот на референдумот за името. – Овие работи очекуваме до крајот на неделата заедно политичките лидери, претставници на политичките парламентарни партии, да ги дефинираме ...

Read More »

СДСМ слави во Битола

И покрај тоа што не се изброени сите гласови, сепак во Битола членовите  и симпатизерите СДСМ веќе ја слават победата. Пред седиштето на СДСМ веќе се слави и неколку музички групи ја збогатуваат прославата. Според тоа како пристигнуваат гласовите од ...

Read More »

Парламентот (ќе)работи во три смени

Собранието заседаваше до 3.30 часот утринава, откако претседателот на законодавниот дом Талат Џафери синоќа прогласи постојано заседание. Џафери одлучи Парламентот да заседава постојано, откако пратениците на ВМРО-ДПМНЕ  кои се организирани во 10 пратенички групи, се обидоа со паузи и бесконечни ...

Read More »

Отворена канцеларија на локалната акциона група Пелагонија со седиште во Новаци

Во присуство на претставници од Мисијата на Швајцарија, УСАИД, локалните самоуправи и градоначалниците, како и претставници од  Центарот за развој на пелагонискиот плански регион, свечено  беше отворена канцеларијата на ЛАГ-от ПеЛАГонија со седиште во општина Новаци. Овие Локални акциони групи ...

Read More »