Home / Tag Archives: хаварија

Tag Archives: хаварија

Пукање на азбестна цевка предизвика вистинска хаварија на Булеварот Први Мај во Битола

Водоснабдувањето е нормализирано и сообраќајот од утрово се одвива непречено по Булеварот Први мај во Битола каде што вчера пукање на азбестна цевка предизвика вистинска хаварија на улицата. Екипи на јавните претпријатија „Водовод“ и „Нискоградба“ речиси цела  ноќ до раните ...

Read More »

Нова хаварија во РЕК “ Битола “

Во РЕК-Битола повторно дојде до уште една хаварија во рудникот Суводол. Се скина приемната трака на одложниот транспортер на багерот „СрС 1300”, таканаречен „банваген 5500”, и тој е надвор од употреба со што надвор од употреба е и „багерот Срс ...

Read More »

Васко Ковачевски, пратеник на СДСМ: Нова хаварија во РЕК “Битола“

Во РЕК “ Битола “ се случи нова хаварија и ситуацијата  во Комбинатот е алармнатна предупреди  на денешната прес- конферцнија локалниот лидер на СДСМ и пратеник  во оставка Васко Ковачевски. -Повторно не работи еден од трите блокови, “Блок 1“, којшто ...

Read More »