Home / Tag Archives: хепенинг

Tag Archives: хепенинг

Уметност од мали нозе

Во организација на Детскиот ликовен центар, под покровителство на општина Карпош, денеска, во Кинотеката на Македонија се одржа детски ликовен хепенинг. Дечињата од сите градинки на територијата на локалната самоуправа го артикулираа својот уметнички израз, изработувајќи ликовни творби во широкиот ...

Read More »

Еко хепенинг во Градскиот парк

Во организација на невладината “Биосфера“, денеска во Градскиот парк во Битола се одржа голем еко хепенинг заедно со учениците од основните и средните училишта. -Главната цел на настанот, покрај одбележувањето на Меѓународниот ден на биолошката разновидност, беше, на крајот од ...

Read More »