Home / Tag Archives: историчар

Tag Archives: историчар

Одбележани “1000 години од битката на Беласица и од смртта на Цар Самоил”

Македонското научно друштво од Битола вчера организираше одбележување на “1000 години од битката на Беласица и од смртта на Цар Самоил”. По тој повод проф. Радован П. Цветковски читаше поезија , а д-р Александар Литовски одржа предавање на оваа тема. ...

Read More »