Home / Tag Archives: итни

Tag Archives: итни

Меморандум за чист воздух во Битола

Како што беше и најавено  доцна попладнево,  Здружението за чист воздух во Битола,” За нас се работи “  ја одржаа предупредувачката  блокада на патот Битола-РЕК “Битола”. На протестот, организаторите  ги истакнаа своите барања до надлежните општински и државни институции. На ...

Read More »

Блокада на патот Битола- РЕК

По неколку месечна пауза Здружението “ За нас се работи “ повторно ги реактивира протестите против  загадениот воздух во Битола. По неколкунеделното енормно загадување на амбиенталниот воздух во Битола , Здружението „За нас се работи”  ги повика своите членови и ...

Read More »

Секој ден е изгубен ден, бараме спроведување на мерки со конкретни датуми

Денеска, на прес-конференција од Здружението „За нас се работи“ ја информираа јавноста дека доставиле барања до градоначалникот на Битола, Владимир Талески, Советот на Општината и Министерството за животна средина. Истите барања ги испрaтиле и до сите претставништва на странските амбасади ...

Read More »

ЛДП: Да се усвојат итни мерки за ублажување на загаденоста на воздухот

-Состојбата со квалитетот на амбиентaлниот воздух во Битола е катастрофална. Битолчани дишат загаден, нечист и смртоносен воздух, а Битола е еден од најзагадените градови во Македонија, со огромни дневни пречекорувања на дозволените концентрации на опасни материи во воздухот. Имајќи предвид ...

Read More »