Home / Tag Archives: канти

Tag Archives: канти

Донирани канти за селекција на пластичен отпад

Општина Битола и ЈП Комуналец, во соработка со правниот субјект за постапување со отпадно пакување „Пакомак“ од Скопје, денес ја реализираа акцијата со која во населбата Стрелиште беа донирани канти и контејнери за примарна селекција на пластичен отпад. Оваа населба ...

Read More »

Поделени уште 500 садови за отпадна пластика

Јавното претпријатие „ Комуналец “ и Општина Битола, продолжуваат со поставување на садови за отпадна ПЕТ пластика, кои што на општината ги додели друштвото за управување со пакување и отпад од пакување „ Пакомак “. Во делот на Лавчанска населба ...

Read More »