Home / Tag Archives: Карапец

Tag Archives: Карапец

Распишан конкурсот за сместување на студентите во домот “ Кочо Рацин“

Денеска е објавен конкурсот з асместување на студентите на битолскиот Унивезритет во студентскиот дом “ Кочо Рацин“ Во изјавата за медиумите директорката на Домот, Соња Карапец рече: Денеска на 15.07.2019 година е распишан конкурс за прием на студенти запишани на ...

Read More »

Оставка на советничката Соња Карапец

Само кусо време по верификацијата на нејзиниот советнички мандат, сосема (не)очекувано од советничката листа на СДСМ и Коалицијата “ Живот за сите “ се повлече советничката Соња Карапец, која на изборите беше на добитното второ место. Иако таа не ги ...

Read More »

Ќе се надмине хаосот во детските градинки

Изминатите години бевме сведоци на хаосот што владее во детските градинки во Битола. Лоши услови, недостаток на инвентар, недостаток на стручен и технички персонал, искршени и р́ѓосани санитарни чворови и неуредени дворови се наша реалност 13 години. И за жал, ...

Read More »