Home / Tag Archives: класична

Tag Archives: класична

Концерт на класична музика во рамките на “Културното лето Новаци 2016“

Во Младинскиот културен центар во Новаци синоќа , во рамките на Културното лето Новаци се одржа концерт на класична музика насловен „Бела виолина” – јулска вечер. М-р Пламенка Трајковска – виолина, е академски музичар која, своето музичко образование го стекнува ...

Read More »

Предновогодишен концерт на класична музика во Новаци

Викендов во концертната сала во Општина Новаци во организација на Културно- иновативниот клуб Новаци  и под покровителство на градоначалникот на  Општина Новаци, Лазар Котевски се одржа предновогодишен концерт од класична музика на кој ни се претстави младиот пијанист Иван Трајковски ...

Read More »