Home / Tag Archives: Коста

Tag Archives: Коста

Слика на децата со Даунов синдром за градоначалничката Петровска

Битолчанецот Коста Ќука, на Светскиот ден на лицата со Даунов синдром и подари своја фотографија од зајдисонце на градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска. Со силна енергија на љубов, искажана преку топлите прегратки кон градоначалничката, 42 годишниот Коста уште ...

Read More »

Над 11.000 цртежи за Малиот битолски Монмартр

Во Битола пристигнаа над 11.000 цртежи од 350 училишта  од  34 земји во светот за годинешната меѓународна ликовна колонија „Мал битолски Монмартр“. Ова го соопшти на  денешната прес-конференција во Детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“,  раководителот на студиото,  Коста ...

Read More »