Home / Tag Archives: кромберг и шуберт

Tag Archives: кромберг и шуберт

Тања Милисковиќ, извршен директор во “Кромберг и Шуберт”: Битола со “Кромберг и Шуберт” имаат посебно место во моето срце

-Битола има посебно место во моето срце и тоа секогаш ќе остане така. Заради Битола, заради сите искуства кои ги имам проживеано во овој град, сите лекции кои ги имам научено, сите луѓе кои ми станаа дел од животот и ...

Read More »

Компанијата “Кромберг и Шуберт“ додели стипендии за студенти на техничките факултети

Доделени првите 5 стипендии од КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола за студенти на техничките факултети при Универзитетот „Св. Климент Охридски“. КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола е компанија за произвдство на кабелски сиситеми за автомобилската индустрија со локација во ...

Read More »

„Кромберг и Шуберт“ почна да гради нова фабрика во „Жабени“

Почнува изградбата на втората фабрика на „Кромберг и Шуберт“ во индустриската зона „Жабени“. На втората парцела, која уште пред неколку години ја купи оваа германска корпорација, веќе се уредува просторот каде што ќе се конфекционираат кабли за автомобилската индустрија. Просторот ...

Read More »

“Ќе ве победиме со љубов- мотото на празнувањата“ на “Кромберг и Шуберт“

Вработените во “Кромберг и Шуберт“, со спектакуларна забава, во стилот на холивудските оскари, ја испратија старата и ја пречекаа новата 2015 година.  Над 2.000 вработени присуствуваа на спектакулерната забава насловена “Крошу на оскарите“, што се одржа во новиот ресторан “Гранд ...

Read More »

Предновогодишна забава на вработените во “Кромберг и Шуберт”, “Крошу ноќ на оскари“

И оваа година компанијата “Кромберг и Шуберт” за своите вработени организираше предновогдишна забава на која присуствуваа околу 2.000 вработени. Забавата се одржа во “Гранд Премиер“, оваа забава за разлика од другите беше со „несекојдневна” тематика односно „Крошу ноќ на Оскари”. ...

Read More »

Фабриката “Кромберг и Шуберт” им подари на децата на своите вработени новогодишни пакетчиња

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници оваа година за првпат компанијата “Кромберг и Шуберт Македонија ДООЕЛ Битола” им подари на децата на сите вработени новогодишни пакетчиња. Компанијата им ги подари пакетчињата на своите најмили во Центарот за култура во ...

Read More »

Локалната самоуправа ќе ги охрабри домашните инвеститори во Жабени

Дали најавата на германската корпорација „Кромберг и Шуберт” дека наскоро ќе почне со изградба на нова фабрика во индустриската зона Жабени, во која вработување би нашле 1.500 нови работници, ќе ги осоколи и домашните инвеститори да почнат со градба на ...

Read More »

Вест што ги израдува невработените во Битола

Германската компанија „Кромберг и Шуберт” наскоро ќе почне со изградба на својата 23-та фабрика во светот. Тоа што особено ги радува битолчани е информацијата дека, покрај 22-те постојни фабрики што „Кромберг и Шуберт” веќе ги има изградено речиси на сите ...

Read More »

Во “Кромберг и Шуберт“ голема прослава за двеилјадитиот работник

Денот на независноста на Република Македонија, 8 Септемеври, вработените во германската компанија “Кромберг и Шуберт“ го одбележаа на невообичаен начин, со голема журка за сите вработени. Поводот за прославата покрај големиот празник на Република Македонија беше вработувањето и на 2.000-тиот ...

Read More »

Школски прибор и ручек за децата на вработените во “Кромберг и Шуберт”

По повод почетокот на новата учебна година,германската компанија “Кромберг и Шуберт “ денеска организира посета за децата на вработените во фабриката, која се наоѓа во индустриската зона “Жабени” во Битола. Посетите ќе траат три дена и се организирани во шест ...

Read More »