Home / Tag Archives: КУД

Tag Archives: КУД

Годишен концерт на КУД Илинден

Ансамблите на КУД „Илинден“-Битола ги завршија подготовките и пробите за традиционалниот годишен концерт кој годинава е насловен „Градски приказни“. На сцената во големата сала на НУ Центар за култура-Битола прво ќе настапат членовите на детските фолклорни ансамбли, а потоа и ...

Read More »

КУД “Стив Наумов“ одбележува импозантен 70 годишен јубилеј

Во Битолскиот Народен театар со голем концерт, културно-уметничкото друштво КУД “Стив Наумов” од Битола одбележа 70 години од формирањето. Денес во состав на друштвото се три ансамбли- мешан хор, женски хор и мандолински оркестар а изминатите години над илјадници битолчани ...

Read More »