Home / Tag Archives: квалитет

Tag Archives: квалитет

Пет монодрами од македонска продукција на Фестивалот на монодрамата „Битола 2016“

НУ Центар за култура-Битола од 4 до 10 мај ќе биде домаќин на актери од САД, Литванија, Србија, Албанија, Хрватска, Бугарија, Ерменија, Израел и од Македонија кои ќе изведат 17 монодрамски остварувања. На 18-то издание, 13 од претставите се во ...

Read More »

Општина Битола се стекна со наградата “Лидерство со најдобар калитет ’’ од Европското здружение за истражување и квалитет

Во многубројните награди кои Општина Битола ги има добиено се вброи и уште една награда која е добиена во Лас Вегас во највисоката категорија – златната категорија ,, Лидерство со најдобар калитет’’.   Наградата ја додели Европското здружение за истражување ...

Read More »

Францускиот виртуоз Ричард Галијано ѕвезда на Фестивалот “Музика од светот“

Националната установа Центар за култура- Битола ќе го организира шестото по ред издание на Фестивалот “Музика од светот“ што во Битола ќе се одржува од шести до осми ноември оваа година. Главна ѕвезда на Фестивалот ќе биде музичар од светски ...

Read More »