Home / Tag Archives: лекари

Tag Archives: лекари

Од февруари повисоки плати за лекарите и сестрите

Постигнат е договор за зголемување на платите на здравствените работници и соработници, почнувајќи од февруари в година. Платите на лекарите специјалисти се зголемуваат 25 проценти, а на медицинските сестри 10 проценти. Кумулативно заедно со сите други зголемувања од 2018 наваму, ...

Read More »

Приватните лекари бараат фиксни плати од 40 илјади денари

Здружението на приватни лекари и Здружението на стоматолози бара државата да обезбеди фиксни плати од 40 илјади денари за лекар и 20 илјади денари за медицинска сестра во приватното здравство. Опстанокот на 3.000 приватни клиники е загрозен, заради финасиски и ...

Read More »