Home / Tag Archives: Македонска банка

Tag Archives: Македонска банка

Наместо првичните 500.000 евра, Груевски од Заев бара 50 илјади евра оштета

Наместо првичното барање за оштета во износ од 500.000 евра, одбраната на премиерот Никола Груевски, предовдена од адвокатот Никола Додовски, денеска во судот побара отштета за својот клиент од 50.000 евра. Во тужбата што ја поведе против лидерот на СДСМ, ...

Read More »

Зоран Заев: Снимката ми ја даде Ден Дончев

На денешното судско рочиште, во судскиот спор Груевски – Заев, лидерот на опозицијата, Зоран Заев изјави дека аудио снимката, на која е снимено дека Груевски наводно барал 1.500.000.00 евра за купо-продажбата на “Македонска банка” му ја дал лично поранешниот директор ...

Read More »

Продолжува судењето Груевски против Заев

Денеска во Основниот суд Скопје 2 продолжува судењето на премиерот Никола Груевски, против лидерот на СДСМ, Зоран Заев. Дали на денешното рочиште ќе се појави Груевски, кој во судскиот спор се јавува како тужител, или обвинетиот Заев засега не е ...

Read More »