Home / Tag Archives: Мал драмски театар

Tag Archives: Мал драмски театар

Мал драмски театар со претставата „Столови“ настапи на Фестивалот „Јурисав Корениќ“

Ансамблот на Мал драмски театар – Битола од Македонија синоќа на сцената на Камерниот театар во Сараево ја изведе претставата „Столови“ на затворањето на натпреварувачката програма на Фестивалот „Јурисав Корениќ“ посветен на основачот на тој театар. Режисер на претставата е ...

Read More »

Мал драмски театар ќе учествува на меѓународен театарски фестивал во Романија

Мал драмски театар-Битола денеска отпатува за Романија каде ќе учествува на меѓународниот театарски фестивал „Нотара” во Букурешт. Мал драмски театар-Битола пред два дена настапи на театарското биенале во Црна Гора, фестивал кој е во тек, и во очекување на резултатите ...

Read More »

Мал драмски театар победи на Фестивалот “Екс Понто“

Претставата „Жени без маж и ништо повеќе” на Малиот драмски театар од Битола, во режија на Софија Ристевска, победи на фестивалот на изведувачки уметности „Екс Понто” во Љубљана. Во конкуренција на претстави од повеќе европски држави и реномирани театри и ...

Read More »