Home / Tag Archives: Марулик

Tag Archives: Марулик

Традиционален Божикен и Новогошен концерт на “ Марко Марулиќ“

Во организација на Хрватскиот културен центар и Македонско-хрватското друштво “Марко Марулиќ“, а во соработка со Центарот на култура, во Битола се одржа традиционалниот Божиќен и новогодишен концерт. -Оваа година сакавме да ја промовираме далматинската песна преку далматинските клапи- женската клапа ...

Read More »