Home / Tag Archives: меѓународно

Tag Archives: меѓународно

Тамајоки Сакутас е добитник на Гран при на Меѓународното графичко триенале во Битола

На осмото по ред  Меѓународно графичко триенале во Битола годишен добитник на наградата Гран при е јапонскиот уметник Тамајоки Сакутас. На овогодинешното графичко триенале учествуваа 350 дела на уметници графичари од 62 држави во светот. Настанот се совпадна со прославата ...

Read More »