Don't Miss
Home / Tag Archives: метри

Tag Archives: метри

Бехатон плочки за Лавчанска корија и Цар Самуил

“Несоодветниот пристап до домовите на жителите во одделни краци од улиците „Лавчанска Корија“ и „Цар Самуил“, станува минато. На барање на локалното население, Општина Битола деновиве постави бехатон плочки на краци од улицата „Лавчанска корија“ на површина од околу 200 ...

Read More »

Партерно уредување пред Гроздот

Продолжува уредувањето на тротоарите во градот со бехатон плочки. По обезбедувањето на безбедни тротоари за учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“, пешачката патека пред зградите кај „Гроздот“ ќе добие ново партерно уредување. На површина од околу 500 метри квадратни, започна ...

Read More »

Битола добива полигон за полагање возачки испити

По речиси 8 години од затворањето на полигонот кај спортската сала “Младост” наскоро Битола, ќе добие полигон за обука и полагање за возачки испити. Со тоа конечно ќе се стави точка на проблемот со обука и полагање за возачки испити ...

Read More »

РЕК Битола ќе добие А интегрирана еколошка дозвола

Денеска во РЕК „Битола“ повторно на заедничка маса се најдоа заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули, првите луѓе на Комбинатот како и преставници на невладините организации, кои во фокусот на вниманието на своите активности го имаат чистиот воздух и ...

Read More »

Проекти за Лавци и 12 Кладенци

Општина Битола, потпиша два големи договори со кои ќе се решат големите долгогодишни инфраструктурни проблеми на жителите во населбата „12 Кладенци“ и селото Лавци. Со првиот проект, во висина од 2 877 803,00 денари ќе се изврши реконструкција на водоводната ...

Read More »

Се реконструира влезот за Битола од Прилеп

На иницијатива на Општина Битола, а во соработка со Јавното претпријатие за државни патишта, „Македонија пат“ и ЈКП „Нискоградба“ од Битола, после завршените подготвителни активности, денес официјално започнаа градежните работи за реализација на проектот „Надградба и поправка на коловоз на ...

Read More »