Home / Tag Archives: МКЦ

Tag Archives: МКЦ

МКЦ донираше хуманитарни пакети на корисничките во Женскиот центар за поддршка во Битола

Младинскиот културен центар-Битола изминатите 2 недели организираше волонтерска акција за донирање на прехрамбени производи и средства за лична хигиена, во рамките на акцијата Ден на добри дела 2024. Граѓаните донираа во просториите на МКЦ-Битола и два дена на штандот на ...

Read More »

Дебата за приоритетите за локалниот развој на битола

Во организација на Младинскиот културен центар – Битола, а во соработка со Општина Битола, се одржа Форумот за утврдување на приоритети за работа на Локалниот економско-социјален совет на Општина Битола (ЛЕСС Битола) за 2019 година.Целта на овој настан е да ...

Read More »

Завршен настан од “ Тетовирани ѕидови“

Медиа/Арт клубот- Битола на Младински образвовен форум, вчера, 23.06.2018, со почеток од 11:00 часот, го организираа завршниот настан “Тетовирани ѕидови“. Покрај неформалната дружба, како главна активност беше цртање на графит/портрет на Горан Стефановски, покрај тоа, испишан е и цитат од ...

Read More »

Се одржа Саемот на кариера

Младински културен центар – Битола  и Инфо клуб – Битола во Центарот за култура, денес по трети пат го организира Саемот за кариера. Во време кога сите размислуваат како да заминат оттука, Младинскиот културен центар од Битола и Инфо клубот ...

Read More »

Концерти на „Електрични оргазам“ и „Бернајс пропаганда“ утревечер на Широк Сокак

Познатиот белградски рок бенд „Електрични оргазам“, како и  „Бернајс пропаганда“ се главни звезди на фестивалот „Битола отворен град 2016” во организација на Младински културен центар Битола. Двата бенда утревечер , 25 јуни, ќа настапат на големата сцена под отворено небо ...

Read More »

Проект на МКЦ „Обединети младински работници”

Во  Битола  се одржа првиот промотивен настан за проектот „Обединети младински работници”. Проектот е поддржан од Европската Унија во рамки на програмата ИПА ТАИБ 2011 „Понатамошно јакнење и финансиска одржливост на граѓанскот општество”, а е имплементиран од Младинскиот културен центар ...

Read More »

Дебата за невработеноста кај младите

Тркалезна маса на тема „Невработеноста кај младите во Република Македонија – Социјална инклузија на ранливи групи на млади“  се одржa денеска во Битола во организација на локалниот Младински културен центар. Активноста е во рамки на регионалниот проект поддржан од Европската ...

Read More »

МКЦ- Битола го промовираше веб порталот за волонтирање и ги додели годишните националните волонтерски награди

Младински културен центар – Битола (Волонтерски центар на Македонија) го претстави  првиот специјализиран веб портал за волонтирање во Република Македонија www.volonter.mk.  На веб страницата  можат да се најдат корисни информации, новости, документи и публикации поврзани со волонтирањето во Македонија и ...

Read More »

Мотивација на младите во Битола, дел од проектот „Младинско граѓанско образование”

Националниот младински совет на Македонија во склоп на проектот „Младинско граѓанско образование” организираше 40 обуки со различни групи низ целата држава. Секоја обука создаде локален иницијативен тим кој планираше иницијатива на локално ниво по нивен избор во областа на граѓански ...

Read More »