Home / Tag Archives: монтажен

Tag Archives: монтажен

Забрзано се гради нов монтажен премин

Привремениот мост ќе биде отстранет, а на негово место ќе се монтира поголем за сообраќај на возила   Доброволци и војници на АРМ со тешката механизација ги засилуваа старите и правеа нови насипи за заштита на Новаци. Екипи на РЕК-Битола ...

Read More »

Поставен монтажен мост на патот Битола-Новаци

Со ангажирање на вработените во ФОД, кој работи во составот на РЕК “Битола“  попладнево е поставен монтажен мост на патот Новаци – Битола. Мостот ќе овозможи движење на пешаците од двете страни, на овој регионален пат. Во РЕК “Битола“  во ...

Read More »