Home / Tag Archives: Мурато

Tag Archives: Мурато

Хималајските споменици на вечноста(4)

Пишува: Миодраг Мицковиќ Иако остана засекогаш замрзнат во тие бели опасни беспаќа на големите височини на Хималаите каде и птиците не летаат, еден од нашите најдобри алпинисти, Димитар Илиевски-Мурато, првиот освојувач на највисокиот врв на светот, Монт Еверест од Македонија, ...

Read More »