Don't Miss
Home / Tag Archives: Најзагаден

Tag Archives: Најзагаден

Утрово Битола најзагаден град во Европа

И утрово во Македонија е регистрирана екстремна загаденост со високи концентрации на штетните ПМ10 честички. Мерењата во 9 часот утринава, покажаа дека Битола е најзагедниот град во Европа со најмногу ПМ10 честички. Од останатите земји во регионот, зад Македонија по ...

Read More »

Скопје најзагаден град во светот

Скопјани утрово  дишеа на жабри.ПМ10 честичките  изнесуваа  395 микрограми, или 8 пат повеќе од дозволеното. За алармантната ситуација со воздухот, УСАИД ги собра претставниците на локалната и централната власт како и меѓународните невладини организации за да се пронајде практично решение ...

Read More »