Don't Miss
Home / Tag Archives: намалување

Tag Archives: намалување

Градските сообраќајници се прскаат со калциум магнезиум ацетат за намалување на загадувањето

Општина Битола денеска  од 12 часот започна со третирањето на градските сообраќајници со калциум магнезиум ацетат, како една од мерките за намалување на загадувањето на амбиенталниот  воздух. Ќе се прска на следните улици:  „Партизанска”,    „Васко Карангелевски”,   „Бул. 1ви  мај” ,„Филип ...

Read More »

Амбициозни планови за намалување на загадувањето во Битола

Покрај краткорочните мерки што ги предложи советничката група на СДСМ за намалување на причините за загадувањето на воздухот во Битола, на вчерашната седница на советот на општината, опозицијата предложи од буџетот за наредната година да се издвојат 20 милиони денари, ...

Read More »

Од 1-ви април намалени цени на 542 лека

Од 1-ви април се намалува цената на 542 генерички и оригинаторни лекови. Ова е седмото по ред намалување на цените на лековите, согласно Законот за лекови и медицинските помагала и Методологијата за начинот на формирање на цените на лековите. Ова ...

Read More »