Home / Tag Archives: Наташа

Tag Archives: Наташа

Наташа Петровска: Време е да се преиспитаме кој како се однесува(ле)

          Откако и Битола стана еден од градовите во које има заболен од корона вирусот и осоебно по сместувањето на 45 повратници од Малта во хотелот “ Трудбеник “ во Епинал со соопштеие с ејави градначалничката на Битола, Наташа Петровска ...

Read More »

Поддршка на градоначалничката Петровска за иницијативите на “ Порака “

            Со голема креативна енергија во себе и задоволство од постојаната комуникација и поддршката од Општина Битола, членовите на Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“, денес ја посетија градоначалничката м-р Наташа Петровска, со цел да и го ...

Read More »

Одбележани 56 години од смртта на Милтон Манаки

На Влашките гробишта во Битола, денес му беше оддадена почит на еден од браќата – првите сниматели на Балканот, Милтон Манаки, кој почина на денешен ден пред 56 години. Свежо цвеќе на гробот на Милтон Манаки положија градоначалничката на Општина ...

Read More »

Јавна трибина за дигитализацијата во Битола

                    Денеска на Факултетот за информатички и комуникациски  технологии   во Битола се одржа петтата по ред јавна трибина посветена на дигитализацијата. На трибината говореа министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски  и градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска.  Свој ...

Read More »

Вонредна седница на Советот за воздухот во Битола

                             Градоначалничката  на Битола, Наташа Петровска ја прифати иницијативата на опозицијата за свикување на вонредна седница на Советот, која ќе биде посветена на аерозагдувањето на воздухот во  Битола.            По енормното загадување на воздухот во Битола,  политичките партии во ...

Read More »

Недолични потсмевања на градоначалничката Петровска со битолчани

           Во врска со изјавата на градоначалничката на Битола, Наташа Петровска за тоа дека за  отворањето на Офицерскиот дом ќе се служи специјалитет „Тикварница “ реагираше локалниот лидер на ВМРО ДПМНЕ, Иванчо Тошевски. Во соопштението испратено до нашата редакција ...

Read More »

Нови три занимални отворени во детските градинки во Битола

                    Во три од постоечките девет градинки во рамките на ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ во Битола  почнaa со работа дополнителни занимални, кои на почеток ќе згрижуваат 75 нови деца.  Во присуство на градоначалничката на Битола  Наташа Петровска, претседателот на Советот, ...

Read More »

Над 320.000 евра за колекторскиот систем во Потпелистерието

Изведбата на колекторскиот систем за собирање на отпадните води од Потпелистерието годинава се реализира со значително зголемена динамика наизведба. Екипите на КЈП „Нискоградба“ веќе работат на потегот кај црквата „Св. Богородица“ во селото Трново, со што се заокружува една целина ...

Read More »

Чествувања за Илинден во Битола

Со полагање цвеќе пред споменикот на Илинден во храмот на црквата Св. Недела во Битола, започна чествувањето на големиот македонски празник Илинден.Претставници од Советот на Општина Битола  положија цвеќе во име на градоначалникот Наташа Петровска, која денес присуствуваше на свечената ...

Read More »

За легализацијата на ”Копанки” гласаа и советниците на СДСМ кога беа опозиција

                         Во врска со донесеното решение издадено од Општина Битола, а потпишано од градоначалничката Наташа Петровска со кое се одзема правото на сопственост на ПСК Пелистер врз планинарскиот дом Копанки со реакција се јавија од ВМРО ДПМНЕ Битола Донесеното ...

Read More »