Home / Tag Archives: наука

Tag Archives: наука

Почина Томислав Чокревски

Во Скопје денеска почина проф. д-р Томислав Чокревски, поранешен министер за внатрешни работи, соопшти МВР. Чокревски беше на чело на Министерството за внатрешни работи од  почетокот на 1996 до крајот на 1998 година. Тој беше и професор на Правниот факултет ...

Read More »

Одложена Кембрич програмата

На денешната седница, Владата одлучи да биде одложена имплементација на Кембриџ програмата, односно на наставните планови и програми за прва година на гимназиското образование, средното стручно четиригодишно образование и за средното стручно тригодишно образование. Задолжено е Министерството за образование и ...

Read More »