Home / Tag Archives: Нектариј Битолски

Tag Archives: Нектариј Битолски

Со света божествена литургија и литија се одбележува заштитникот на градот Св. Нектариј Битолски

Општината Битола заедно  со Преспанско-пелагониската епархија го одбележува  Денот на преподобен Св. Нектариј Битолски- светец,  заштитник на градот  Битола. Одбележувањето  започна  во црквата “Св. Велико маченик Димитриј”, каде  се одржа света божествена литургија, а веднаш потоа и литија –  носење ...

Read More »