Home / Tag Archives: невладина

Tag Archives: невладина

Центарот за ран детски развој на невладината “Сумнал“ наменет за деца од три до 6 години

Градоначалникот на Општина Битола Владимир Талески денес оствари средба со граѓани, во урбаната заедница Таки Даскало.  Благодарение на Здружението за развој на ромската заедница “Сумнал“ , дел од објектот на урбаната заедница кој беше запуштен подолг период, се санира и ...

Read More »

Анима Мунди бара итно затворање на Зоолошката градина

Итно затворање на Зоолошката градина во Битола и казна за убивање на волците, бара невладината организација за грижа на животните Анима Мунди. Шокирана од вчерашното бегство на два волка од Зоолошката градина во Битола и од нивното убивање од страна ...

Read More »