Home / Tag Archives: Новачко

Tag Archives: Новачко

Чистењето на Црна Река приоритет за заштита од поплави во Новачко поле

Општина Новаци постојано ја следи актуелната состојба со поплавите кои доста често знаат да ги зафатат обработливите површини. Се интервенира на чистење на каналската мрежа и се преземаат засилени мерки заради најавеното зголемено количество на врнежи во следниот период. Еден ...

Read More »