Don't Miss
Home / Tag Archives: обврска

Tag Archives: обврска

Огнен Јаневски нов главен уредник на ТВ 24

Огнен Јанески,  долгогодишен новинар и уредник на повеќе емисии во ТВ 24, е поставен за нов главен и одговорен уредник на оваа телевизија. Тој доаѓа на местото на Младен Чадиковски, кој ја извршуваше оваа функција, а денеска се повлече по ...

Read More »

И Канчевска куртули од притвор

Судот објави нови одлуки по барањата за притвори од страна на СЈО, според кои Кривичниот совет го одбил барањето за мерка притвор за Елизабета Канческа-Милевска, Владимир Пешевски и Тони Трајковски, градоначалникот на Гази Баба. Донесена е одлука да им се ...

Read More »

Денес е последниот ден за поднесување годишна даночна пријава

Оние граѓани кои не успеаа во изминатите денови да ја достават годишната даночна пријава, денеска, ја  имаат последна шанса да ја исполнат својата законска обрска, во спротивно ќе се соочат со казни. Управата за јавни приходи во петокот  соопшти дека ...

Read More »